2012. október 5., péntek

Prológus


Hello!
Szóval, Abby Cross vagyok és ez egy úgymond "lazulós" projekt. Amikor két napja feltettem a blogba a Prológust egy kisebb vitát váltott ki - szerencsére Amyvel orvosoltuk a helyzetet. 
Néhány dolog amiről tudnotok kell (néhány pont a szarkazmus alkalmazók kedvéért van):
  1. A történet nem majmolás. A majmolás (fogalmaim szerint) azt jelenti, hogy egy nagyon hasonló történetet írok, mint az eredeti szerző. Mivel én nem "A sziget" vagy a "The Bourne Legacy" típusú történetet írok, így nem érzem majmolásnak!
  2. A történet nem eredeti - legfeljebb néhány mozdulatában lesz az, de az alapot azt sokan felhasználták már. Egy filmforgatás.
  3. A történet címe azért angol, mert magyarul nem tetszett és mivel a történet (mármint a A Bourne hagyaték film folytatása) saját ötlet, ami nem fog megvalósulni így szabadon választottam; mindig úgy kezdődnek, hogy: 'The Bourne...' így folytattam ezt a "hagyományt".
  4. A Prológus azért ilyen formában íródott, mert úgy gondoltam egy hírben meg lehet tudni a The Bourne Revenge cselekményét és azt is, hogy ez egy forgatás története lesz.
  5. Amy történeteit és munkáit tisztelem és szeretem. Talán a hátteret elég lenne nekünk tudnunk, de mivel nem így van - és ezen nem tudok változtatni - így, akik tudják tudják, akik nem azok nem. Tehát, ha tehetitek nézzetek be az ő blogjára ITT.
Ezúton is szeretnék bocsánatot kérni Tőled, Amy, ha úgy érezted megbántottalak - nem ez volt a szándékom. 
Azért, ha tehetitek érezzétek jól magatokat! 
Üdv: Abby Cross
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Bourne hagyaték folytatása – megvan a cast

„A sokak által kedvelt trilógia és a spin-off-nak nem mondható melléktörténet újabb folytatást kap. És már a szereplők is megvannak.” – osztotta meg velünk a hírt a rendező, Tony Gilroy.

A hír első fele senkit sem lep meg, ugyanis ezt már a A Bourne hagyaték után is lehetett tudni – a történet ugyanis olyan befejezetlenül végződött, hogy elképzelhetetlen lett az akkori, végleges befejezés.
Nem sokat kellett várnunk és rögtön jött is a bejelentés, hogy 18 hónapon belül sok filmnek a folytatását szeretnék bemutatni – ezt néhányan kétkedve fogadták, habár a TED című film rajongótábora csak nagyobb lett. Szerencsére a projektben a A Bourne hagyaték is helyet kapott.
A forgatást Thaiföldön, Phuket szigetén kezdik, ahol az előző véget ért – még egy kis szerep jut Martának és itt tűnik fel először Drikket is.
Nézzük csak a sztorit:

Az ügynökség megtalálta Crosst és Shearinget, és sajnos a nőnek nem sikerült elmenekülnie. Aaron túl későn aktiválta a bombát, ami az egész ügynökség és így a programok végét is jelentette.
Dr. Marta Shearing halála után Aaron Cross rájön, hogy Marta testvére még nem került elő - így eldönti, hogy bármi áron megvédi. Azonban a LARX-projekt nem minden tagja halt meg - James Drikket él, és fő célja, hogy megölje fivére gyilkosát: Aaron Crosst.
Rose Shearing, miután megtámadták teljesen eltűnt - az új életében megpróbál teljesen másként élni. Orvosként a Közkórházban dolgozik és véletlenül találkozik egy férfival - Aaron Cross-szal. A férfit súlyos sérülésekkel szállítják kórházba, azonban a kórházban lévők nincsenek biztonságban: Drikket követi Crosst és lövöldözni kezd a kórházban. Aaron minden maradék erejét bevetve magával rángatja Liliant és elmenekülnek.

Tehát a sztori központjába Dr. Shearing húga, Aaron Cross és James Drikket áll – még ha tudjuk is, hogy Cross vonzódott Marta iránt, korántsem biztos, hogy nem lesz romantikus szál ebben a történetben is. Ha így lesz, akkor a rajongók véleménye szerint annyira kéne előtűnnie, mint az előzőben.
Ha megfigyeljük rögtön feltűnik, hogy Aaronnon kívül mindenki új – azonban James Drikket fivére feltűnik az előző részben, ő volt a LARX-projekt kirendeltje. És Marta testvére is megemlítésre került már, csak akkor nem foglalkoztak vele -, de várható volt, hogy előjön az ügynökség a családdal.
És akkor a főbb szereplőkről is néhány szó – és egy kérdés válasszal:

Aaron Cross szerepében, ismét Jeremy Rennert kapjuk, ami nem is volt kérdéses. Renner ugyanis úgy nyilatkozott, hogy ha lesz folytatása a filmnek szívesen játssza Cross szerepét. Az idén már negyvenkét éves férfi sorozatban kapja a jobbnál-jobb szerepeket.
„Kérdés: Használni fogsz kaszkadőrt, vagy magad csinálod az akciójeleneteket is?
Jeremy: Természetesen én magam fogom megcsinálni azokat a jeleneteket is. Szeretem az akciósabb, veszélyesebb jeleneteket.”

Dr. Rose Shearing, az új szereplő. Nos, az ő bőrébe Lilian Burket bújhat – talán a La Mour parfüm reklámból ismerős lehet. A harminchat éves lánynak ez lehet a kiugrója és a világ is megismerheti, talán.
„Kérdés: Te se fogsz kaszkadőrt használni, és vállalod a kockázatot, hogy bármikor lesérülhetsz. Így akarod megmutatni, hogy igenis képzett színésznő vagy?
Lilian: [nevet] Dehogyis! Azért nem kértem kaszkadőrt, mert a Bourne filmekben sok az akció és, ha kaszkadőr játszaná helyettem azokat a jeleneteket, akkor marha keveset szerepelnék. És szeretem a testmozgatóbb feladatokat, és ha már mindkét fiú [Jeremy Renner és Colin Farrell] bevállalta nem akartam kimaradni belőle.”

James Drikket. A karaktert Colin Farrell fogja eljátszani, aki habár eleinte elzárkózott a lehetőségtől, mára már el sem tudná képzelni, hogy ne vállalja el a munkát [az első felolvasás után]. Játszott már együtt Jeremyvel a S.W.A.T.-ban.
„Kérdés: Majdnem Te lettél a legfiatalabb, aztán jött Lilian és középső helyre szorultál. De, újra játszhatsz Jeremyvel, akivel barátok vagytok. Milyen érzés, hogy újra együtt dolgozhattok?
Colin: Jó. Jeremy a S.W.A.T. óta sokat fejlődött, szerintem megérdemelte volna az Oscart. Olyan, mintha a testvérem lenne, néha szoktam tanácsokat adni vagy fordítva. Lehet, hogy ezért nem akar házasodni? [nevet]”

A filmből nem rögtön tűnik el a Rachel Weisz alakította Marta Shearing, vagy éppen az ügynökséghez szorosan tartozó Edward Norton. Relatív két részre oszlik a történet: visszaemlékezésekre és a James elől való menekülésre.
Várjuk a filmet és reméljük, hogy nem szúrják el! Bár Renner és Farrell közreműködésével ennek az esélye hatalmasat csökkent.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Megbeszéltük a dolgot, azt hiszem tisztában vagyunk azzal, mi volt a problémám. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy olvasni fogom a történetet, és kíváncsian várom, milyen ötleteid vannak. Nem haragszom - már nem, de köszönöm!
    Amy

    VálaszTörlés